در همایش ملی كتابخانه های دیجیتالی مطرح شد

در تبدیل داده به دانش خلأ داریم

در تبدیل داده به دانش خلأ داریم

به گزارش الف دانلود رئیس دانشكده روانشناسی وعلوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اهمیت داده در توسعه علمی كشور، اظهار نمود: داده های ما شنیدنی هستند و داده های واقعی نداریم؛ در حالیكه استفاده از VPN سبب می شود بخشی از داده های درون جامعه خودمان را از دست بدهیم.


به گزارش الف دانلود به نقل از ایسنا، احمد برجعلی در سومین همایش ملی "كتابخانه های دیجیتالی: پردازش و سازماندهی اطلاعات و دانش" كه امروز در دانشكده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، با اشاره به اهمیت داده در پیشرفت و توسعه علمی كشور و هم اهمیت استخراج دانش از آن توضیح داد: كشورهایی كه می توانند داده به دست بیاورند و از آن دانش و برنامه های عملی استخراج كنند، می توانند از این داده ها برای حل مشكلات خود در حوزه های پزشكی، كشاورزی، مهندسی و غیره استفاده كنند.
وی اشاره كرد: یك خلأ ما این است كه نمی دانیم چگونه داده را به دانش تبدیل نماییم و از آن استفاده نمائیم. این در حالیست كه كلان داده ها هم از اهمیت بسیاری برخوردار می باشند، بعنوان مثال اگر یك روانپزشك ۲۰۰۰ بیمار افسرده را ویزیت می كند، چنانچه به كلان داده ها دسترسی داشته باشد، می تواند از داده های حاصل از روند درمان ۱۰ هزار بیمار افسرده استفاده نماید و از این منظر بهره علمی ببرد.
رییس دانشكده روانشناسی وعلوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اهمیت گردآوری داده در حوزه ای مانند سرطان سینه كه دومین عامل سرطان در خانم ها به شمار می آید، اظهار نمود: اگر دستگاه ها و نهادهایی كه داده تولید می كنند، به هم وصل شوند، كلان داده به وجود آمده و این مساله سبب قدرت ملی می شود.
برجعلی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص این كه باید قوی شویم، توضیح داد: این قوی شدن باید در تمام حوزه ها همچون حوزه روانشناسی و بهره مندی از داده های این حوزه اتفاق افتد. این در حالیست كه رشد داده ها فرصت است، اما اگر خوب مدیریت نشود، می تواند یك صدمه تلقی شود و در این عرصه تعارض هایی مانند شفافیت اطلاعات و هم امنیت و حریم خصوصی افراد وجود دارد.
رییس دانشكده روانشناسی وعلوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی، اشاره كرد: برمبنای آمار هر دو سال حجم داده ها دو برابر می شود و انبوه داده می تواند یك سیل بنیان افكن باشد، انتظار داریم طی همایش امروز بتوانیم نحوه پردازش و سازماندهی اطلاعات را به یك جریان علمی در كشور تبدیل نماییم.
وی اشاره كرد: ما داده های واقعی نداریم و داده های ما شنیدنی هستند، این در حالیست كه زمانی كه از وی پی ان استفاده می نماییم، قسمتی از داده های درون جامعه خودمان را از دست می دهیم؛ بدین سبب امیدواریم نهادها و دستگاه ها تبادل داده داشته باشند تا داده مركزی پیدا شود.
پیشنهاد راه اندازی "كمیته سازماندهی اطلاعات" با همكاری كتابخانه ملی

محمد زرساز، رئیس كمیته پژوهش انجمن كتابداری و اطلاع رسانی ایران هم در این همایش به عرضه سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: یكی از وظایف انجمن كتابداری و اطلاع رسانی ایران، رصد حوزه سازماندهی دانش در ایران است و كارگروه سازماندهی دانش در این انجمن دارای بیشترین اعضا بوده و با برگزاری پنل های در رابطه با این حوزه، تحلیل و دید مناسبی از سازماندهی دانش در ایران به دست می دهد.

وی مهمترین موضوعاتی كه طی چهار سال اخیر در این كمیته مورد توجه قرار گرفته را علم سازماندهی، حرفه، ابزار و سیاست گذاری عنوان نمود و سپس به برخی چالش های این حوزه پرداخت.

رئیس كمیته پژوهش انجمن كتابداری و اطلاع رسانی ایران، تصریح كرد: یكی از چالش ها كتابداران هستند كه نسبت به روزآمدسازی اقدام نمی كنند و در مقابل تغییر مقاومت نشان می دهند؛ در صورتیكه فناوری مدام این حوزه را تغییر می دهد. از جانب دیگر نرم افزارهای این حوزه به صورت عملیاتی طراحی نشده اند.

زره ساز اضافه كرد: بنظر می رسد در حوزه سیاستگذاری باید كمیته سازماندهی اطلاعات با همكاری انجمن كتابداری و اطلاع رسانی ایران، كتابخانه ملی و دانشگاه ها تاسیس شود.

در آخر بخش ابتدایی این مراسم و قبل از شروع نشست های تخصصی، پیام دبیر انجمن بین المللی سازماندهی دانش (ISKO) به همایش امروز، از جانب محسن حاجی زین العابدینی، دبیر شاخه ایران این انجمن قرائت شد.
به گزارش الف دانلود به نقل از ایسنا، سومین همایش ملی "كتابخانه های دیجیتالی: پردازش و سازماندهی اطلاعات و دانش" امروز با محورهای سیستم های پردازش و سازماندهی، چارچوب ها و الگوهای مفهومی بازنمون دانش، رویكردها و روش های نوین در پردازش و سازماندهی اشیاء محتوایی و استانداردها و میانكنش پذیری فراداده ها و پردازش و سازماندهی محتوای وب در دانشگاه علامه طباطبایی انجام شد.



1398/11/28
13:41:55
5.0 / 5
3526
تگهای خبر: استاندارد , پژوهش , دستگاه , دیجیتال
این پست الف دانلود را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات خوانندگان الف دانلود در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
الف دانلود