تركیب الیاف سلولز و نانوذرات زیست تخریب پذیر برای تولید جوهر

تركیب الیاف سلولز و نانوذرات زیست تخریب پذیر برای تولید جوهر

الف دانلود: یك تیم تحقیقاتی از سوئیس الیاف سلولز را با نانوذرات پلیمری تركیب كرد و با این كار، موفق شد جوهر ویژه و چندكاره ای برای چاپ سه بعدی تولید نماید.



به گزارش الف دانلود به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، پژوهشگران ETH، ژلی از جنس الیاف سلولز و نانوذرات زیست تخریب پذیر ساختند كه هنگام خروج از چاپگر سه بعدی به صورت مایع است، اما به سرعت به حالت و شكل اولیه خود باز می گردد. این فناوری می تواند برای تولید ایمپلنت های شخصی از زیست مواد مورد استفاده قرار گیرد.
با همان روندی كه پزشكی گرایش به سمت داروهای دقیق دارد، جایی كه درمان متناسب با وضعیت ژنتیكی بیماری انجام می شود، دانشمندان در سال های اخیر بطور فزآینده ای توجه خودرا به سمت مواد زیستی دقیق معطوف كرده اند. با این وجود هنوز پیشرفت ها چشم گیر نیست و ایمپلنت های شخصی هنوز راه طولانی در پیش دارند.
مارك تیبیت، استاد مهندسی ماكرومولكولار در گروه مهندسی مكانیك در ETH زوریخ می گوید: ما در حال پیشرفت سریعی برای رسیدن به این هدف هستیم.
پیش از این پژوهشگران فعال در حوزه زیست مواد دقیق با این واقعیت كه مجبور به تولید جوهرهای جدیدی برای هر نوع كاربرد چاپگر سه بعدی دارند، كار می كردند. برای مثال، اگر دانشمندان می خواستند قسمتی از چشم را با چاپگر تولید كنند، آنها قادر نبودند از كار كسی كه روی طراحی پروتز گوش كار كرده بود، استفاده كنند. اما اخیرا پژوهشگران یك جوهر جهانی ساخته اند كه می تواند به شدت كار توسعه كاربردهای جدید چاپگر سه بعدی را تسهیل كند.
در چاپ سه بعدی، همانند مشكل خمیر دندان، باید جوهر خاصیت خاصی را داشته باشد. خمیر دندان نباید به قدری سفت باشد كه از دهانه لوله بیرون نیاید و از سویی نباید به قدری روان باشد كه از روی مسواك جاری شود. جوهر چاپ سه بعدی هم باید مایع بوده و در عین حال بتواند جامد شود تا شكل خودرا از دست ندهد.
برای حل این مشكل، پژوهشگران از الیاف سلولز كه در آب حل می شوند به همراه نانوذرات پلیمری تجزیه پذیر استفاده كردند. زمانی كه فشار خارجی وارد نمی گردد، الیاف خودرا به ذرات متصل می كنند. این یك شبكه گذرا است كه با اعمال فشار برشی از طرف نازل، مختلف می شود. اما پس از عبور از دهانه باریك، به سرعت اصلاح می شود.


منبع:

1399/01/24
14:57:07
5.0 / 5
2541
تگهای خبر: پژوهش , تحقیقات , طراحی , فناوری
این پست الف دانلود را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات خوانندگان الف دانلود در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
الف دانلود