مهر بررسی كرد؛

هشدار برای موازی کاری در تدوین نقشه راه هوش مصنوعی

هشدار برای موازی کاری در تدوین نقشه راه هوش مصنوعی

الف دانلود: مجلس و دولت از یک سو و برنامه هفتم توسعه از طرف دیگر خودرا مکلف به تدوین سند برای فناوری هوش مصنوعی کرده اند بدین جهت بیم آن می رود که دراین زمینه موازی کاری صورت گیرد.



به گزارش الف دانلود به نقل از مهر، با پیشرفت و نفوذ هوش مصنوعی در زندگی جوامع خیلی از کشورهای دنیا برای به کار گرفتن این فناوری مبادرت به تدوین قوانین و نقشه راه کرده اند ضمن این که سازمان های بین المللی و حتی شرکتهای سازنده محصولات و تکنولوژیهای جدید هوش مصنوعی نیز درباره ی نداشتن نقشه راه یا ضابطه برای این فناوری در آینده هشدار داده اند.
در ایران هم اهمیت بالای موضوع هوش مصنوعی سبب شده که تدوین سند هوش مصنوعی در مجلس و سازمان و وزارت خانه های مختلف همچون وزارت ارتباطات و مرکز ملی فضای مجازی و معاونت علمی بررسی شود.
رضا تقی پور، رییس فراکسیون هوش مصنوعی و حکمرانی داده درباب آخرین وضعیت تدوین سند حکمرانی هوش مصنوعی به خبرنگار مهر اظهار داشت: در آخرین جلسه فراکسیون هوش مصنوعی که در مرداد ماه برگزار گردید، قرار شد طی نشست های اردویی و بمنظور طولانی و پراکنده نشدن بررسی ها با همکاری دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه امام حسین و سایر مراکزی که در نشست حضور داشتند، بررسی اجمالی همه پیش نویس هایی که در بخش های مختلف آماده شده صورت گیرد.
وی با اشاره به لزوم مشارکت همه مراکز به ویژه مراکز دولتی، مرکز ملی فضای مجازی و معاونت علمی و فناوری اضافه کرد: از آنجائیکه فراکسیون هوش مصنوعی خودش نمی تواند به تنهایی سند تصویب کند، بعد از نهایی شدن سند هوش مصنوعی این سند در مراجع ذی ربط به تصویب می رسد.
تقی پور درباب زمان برگزاری جلسات اردویی و بررسی پیش نویس ها اشاره کرد: این پروسه درحال پیموده شدن و نشست های فراکسیون ادامه دارد. به زودی زمان برگزاری جلسات اردویی مشخص می شود تا همه حضور داشته باشند و پیش نویس هایی که آماده شده در آنجا بررسی شود.
وی به هدف از تصویب سند هوش مصنوعی اشاره نمود و اضافه کرد: فراکسیون هوش مصنوعی به یکپارچگی دستگاه های مختلف کمک می نماید و پیش بینی ما این است که اگر با این سند موافقت کنند و به تصویب شورای عالی فضای مجازی برسد بطور قطع به عنوان سند برنامه ملی هوش مصنوعی، خطوط پیشرفت و توسعه هوش مصنوعی را برای سالهای آتی در کشور مشخص می کند و همه دستگاهها ذیل این سند فعالیت هایشان را دنبال می کنند.
تقی پور درباب تفاوت تدوین سند هوش مصنوعی در دستگاه های دولتی مختلف همچون معاونت علمی و… و موازی کاری با سند ملی هوش مصنوعی اظهار داشت: تدوین این سند با اسناد دیگر مغایرت نخواهد داشت چونکه در این سند ما وارد جزییات بخش های مختلف نمی شویم.
همه اینها در صورتی است که قبل از این معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری به تشریح جزئیاتی از پیش نویس سند ملی هوش مصنوعی اشاره نموده است و در این خصوص هادی عاشری معاون ستاد هوش مصنوعی و رباتیک معاونت علمی ریاست جمهوری به مهر اظهار داشته بود: این سند قبل از این در ستاد اقتصاد دیجیتال معاونت تدوین شده و هم اکنون به ستاد هوش مصنوعی ارجاع داده شده است؛ سند چهار هدف کلان، پنج راهبرد اصلی، ۳۰ شاخص کلان، حدود ۱۴۰ اقدام و ۱۵۰ فعالیت یا پروژه و ۱۷۵ شاخص خرد دارد که هم اکنون به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه و میزهای تخصصی جهت بررسی ذیل شورا تشکیل شده است.
وی همین طور با اشاره به برخی مفاد سند مزبور اظهار داشت: در این سند معاونت علمی مکلف می شود از راه اندازی شرکت های یونیکورن هوش مصنوعی حمایت کند.
یکی از اهداف کلی سند هوش مصنوعی که در معاونت علمی بررسی می شود موضوع «رقابت پذیری شرکت ها» است که معاون ستاد هوش مصنوعی و رباتیک معاونت علمی ریاست جمهوری در این خصوص اظهار داشت: بر طبق این هدف گذاری باید بتوانیم یک سری شرکت فناور بزرگ در هوش مصنوعی راه اندازی نماییم، چون مدل توسعه هوش مصنوعی در دنیا برمبنای شرکت های فناور است.
وی یکی از اهداف دیگر این سند را «برآورده کردن نیازمندی ها و حل شدن ابر چالش ها با کاربردی سازی هوش مصنوعی» عنوان نمود و اضافه کرد: این هدف یعنی کاربردی کردن هوش مصنوعی در کشور باید در اولویت قرار بگیرد، یعنی اگر فقط پز این را بدهیم که در عرصه تولید علم دنیا بطورمثال در رتبه یک قرار داریم، فایده نخواهد داشت در صورتیکه فناوری هوش مصنوعی را کاربردی سازی نکرده باشیم.
به گزارش الف دانلود به نقل از مهر، تدوین این ۲ سند همزمان و موازی با هم در حالی پیش می رود که برنامه هفتم توسعه نیز در این خصوص تکلیفی را بر عهده مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات گذاشته است براین اساس مقرر شده وزارت ارتباطات و مرکز ملی فضای مجازی با همکاری یکدیگر و سایر دستگاهها در مدت ۶ ماه پس از لازم الاجرا شدن برنامه هفتم این برنامه را تهیه و تدوین کنند.
اگر چه عقب نماندن و پیشرفت در هر حوزه علم و فناوری به نقشه راه و آینده پژوهی نیازمند است اما موازی کاری و انجام پروژه های تکراری آن هم در برهه حساس فعلی که پیشرفت هوش مصنوعی هر روز و هر لحظه شگفت آورتر می شود، ممکنست به سردرگمی و اتلاف وقت و هزینه منجر شود پس بنظر می رسد متولیان امر باید ضمن سرعت بخشیدن به تدوین اسناد و برنامه های ملی در این خصوص از انجام موازی کاری دراین زمینه نیز بپرهیزند.


منبع:

1402/07/10
15:22:07
0.0 / 5
281
تگهای خبر: ارتباطات , تكنولوژی , دستگاه , دیجیتال
این پست الف دانلود را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات خوانندگان الف دانلود در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
الف دانلود