با ممنوعیت واردات برخی گوشی ها

حق خرید گوشیهای اقتصادی از مردم سلب می شود؟

حق خرید گوشیهای اقتصادی از مردم سلب می شود؟

دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی ضمن اشاره به محدودیت های واردات برندهای پرمصرف در بازار موبایل بیان نمود: با این تصمیم، مردم را از یک حق محروم می کنند، چون این گوشیها با عنایت به امکانات فنی که دارند، مقرون به صرفه و اقتصادی هستند و مردم به آنها اقبال دارند.


امیر اسحاقی در گفتگو با ایسنا، درباره میزان واردات گوشی امسال اظهار نمود: از آغاز سال تا آخر دیماه سالجاری، ۱۵ میلیون و ۱۳۰ هزار گوشی از راه واردات رسمی و مسافری وارد کشور شده که ارزشی بالغ بر ۳.۶ میلیارد دلار داشتند. ۱۵ میلیون دستگاه هم تعداد مصرف گوشی بوده، یعنی میزان واردات و مصرف نزدیک به هم بوده است.
وی افزود: از نظر تعدادی، سامسونگ ۴۸ درصد سهم بازار را دارد، شیائومی ۲۸ درصد، نوکیا ۱۳ درصد و شش درصد هم سهم بازار اپل در کشور است. از نظر ارزشی و میزان دلاری، سامسونگ ۴۸ درصد و شیائومی ۲۸ درصد سهم را دارند و سهم نوکیا ۱۲ درصد است، اما اپل ۹ درصد ارزش را به خود اختصاص می دهد. این نشان داده است حدودا ۹۱ درصد از کالاهایی که وارد می شوند، از نظر تعداد، ارزشی کمتر از ۳۰۰ دلار دارند و ۹ درصد از کالاها ارزششان بالاتر از ۳۰۰ دلار است. از نظر ارزشی، ۳۵ درصد کالاها بیشتر از ۳۰۰ دلار هستند، یعنی ما حجم زیادی کالا وارد میکنیم که گران قیمت محسوب می شوند.
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل با اشاره به اینکه از نظر وضعیت بازار، وضعیت مطلوبی داریم، اظهار داشت: نزدیک به ۲.۵ میلیون دستگاه روشن نشده در کشور داریم، ۱.۶ میلیون گوشیهای هوشمند هستند و ۹۰۰ هزار هم گوشیهای کیبوردی و فیچرفون ها هستند. ازاین رو ما یک ذخیره قابل توجه در بازار داریم. با عنایت به این که دو ماه از سال مانده، حجم ثبت سفارش قابل توجه است و فضا به شدت رقابتی است و بهترین شرایط برای خرید گوشی به حساب می آید.
این فعال اقتصادی تصریح کرد: نرخ خرید موبایل هم به دلار آزاد هیچ ربطی ندارد، چون واردات موبایل مشمول ارز نیمایی می شود، ازاین رو تنها نوسانات ارز نیمایی روی قیمت موبایل تأثیر می گذارد و اخبار مذاکرات و نوسانات قیمت دلار، اتفاق عجیبی در بازار موبایل رقم نمی زند. دلار نیمایی هم در ماه های اخیر رشد داشته و از ۲۴ هزار تومان به ۲۶ هزار تومان افزایش پیدا کرده، ازاین رو در شرایطی قرار داریم که حجم قابل توجهی کالا وارد کشور شده، حجم قابل توجهی گوشی روشن نشده وجود دارد و حجم قابل توجهی هم سفارش ثبت شده هست و بازار اصلا مشکل کمبود نداریم.
اسحاقی ضمن اشاره به محدودیت هایی که در یک سال قبل و ماه های اخیر برای برندهای شیائومی، اوپو، ریل می و ویوو ایجاد شده، بیان نمود: این گوشیها سهم بالایی دارند و از نظر تقاضا در صدر فهرست جهانی به شمار می روند، اما با این تصمیم، اولا دولت مردم را از یک حقی محروم می کند، چون این گوشیها عمدتا گوشیهای مقرون به صرفه و اقتصادی هستند، با عنایت به امکانات فنی که دارند، قیمتشان به صرفه است و مردم بهشان اقبال دارند. دیگر این که سبب شده بازرگانان هم از واردات این گوشیها رویگردان شوند، سهم واردات این گوشی پایین آمده و آنها سراغ برندهای دیگر رفتند. قبل از ایجاد این محرومیت ها، سهم بازار گوشیهای شیائومی، اوپو، ریلمی و ویوو حدودا ۴۴ درصد بود، حالا این سهم بازار به ۲۸ درصد رسیده است.
وی درباره علت ممنوعیت واردات این گوشیها توضیح داد: در این گوشیها، مکانیزم گرفتن سرشماره های اورژانسی با عادی برایشان متفاوت می باشد، به این دلیل که این کالاها از کشورهای مختلف، نزدیک به ۲۶ کشور وارد می شوند، شیائومی هم شاید بتواند برای کشورهای خاورمیانه یک آپدیت برای حل مشکل دهد، اما نمی تواند این کار را برای کشورهای همه جای دنیا انجام دهد، ما یک چاره فنی پیشنهاد دادیم، از راه اپراتورها که با یک کد فرمان که می توانند روی سیمکارت ها قرار دهند، مشکل تمام گوشیهای وارداتی و تمامی گوشیهایی که در دست مردم است حل می شود.
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل افزود: می گویند این ممنوعیت ها را برای رفاه حال مردم ایجاد می نماییم که مردم در زمان اضطراب مشکلی نداشته باشند، اما آیا فکری به حال پنج میلیون دستگاهی که هم اکنون در دست مردم است و همین مشکل را دارند، کرده اند؟ اگر مقرر است کاری صورت گیرد، باید به صورت فنی و نرم افزاری برای همه گوشیها انجام گیرد که مشکل همه حل شود. اگر اپراتورهای ما توان فنی دارند، ما باید این مشکل را حل نماییم و از وزارت ارتباطات هم انتظار داریم به فکر دستگاه هایی که در سطح کشور است و در این سال ها وارد شده و همه هم این مشکل را دارند، هم باشد. با ممنوعیت واردات، صدمه فقط به مردم وارد می شود.
اسحاقی تصریح کرد: ما به علت تصمیمات نابه جا، هم مردم را از یک حق محروم می نماییم و هم فضایی برای سایر برندهای گران قیمت باز می نماییم، در حالیکه برندهای چینی در دوره تحریم ها هزینه هایی دادند و با ما همکاریهای قابل توجهی داشتند. کل واردات سال قبل ۳ میلیارد دلار بود، اما سال جاری از آغاز سال تا دی ماه، ۳.۶ میلیارد واردات شده که تا آخر سال هم افزایش می یابد، یعنی ما محدودیتی ایجاد می نماییم که در دوران تحریم، ارزبری را هم افزایش می دهیم. در سالهای گذشته میانگین واردات اپل ماهی ۶۰ هزار تا بوده، اما ما در ماه گذشته ما ۱۳۹ هزار گوشی برند اپل وارد کردیم. یعنی با ایجاد یک محرومیت، ارز بیشتری از کشور خارج می نماییم چون تاجر را سوق می دهیم به واردات برندهای دیگر.
وی با اشاره به اینکه مسئولان امداد و نجات، هلال احمر و پلیس به علت مشکل سرشماره های اضطراری از وزارت ارتباطات سوال دارند که چرا این مورد کنترل نشده است، اظهار نمود: ما یک بازه سه ماهه فرصت گرفتیم و گوشیهایی که مخصوص منطقه خاورمیانه بود، بروزرسانی و مشکلش حل شد، حالا هم از مجموعه دولت درخواست داریم که در دو ماه آخر سال هم به ما مهلت دهند که این کالاها وارد کشور شوند و نظم بازار موبایل حفظ شود، بازار متعادل شود و مردم بتوانند از حق خود استفاده کنند و در این زمان هم اپراتورها چاره فنی پیدا کنند و تاجر هم بتواند مشکل را حل کند، اگرنه در این زمان ارزش واردات افزایش خواهد یافت و ارز بیشتری هم خارج می شود.



1400/11/14
13:37:13
0.0 / 5
668
تگهای خبر: اپل , ارتباطات , دستگاه , گوشی
این پست الف دانلود را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات خوانندگان الف دانلود در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
الف دانلود