املاك محله هاشم آباد شهرری تعیین تكلیف می شود
به گزارش الف دانلود طرح ساماندهی و توسعه حرم عبدالعظیم حسنی در محله هاشم آباد شهرری بعد از بازنگری ها، انجام كارهای مطالعاتی و رفع نواقص، برای تصویب به كمیسیون ماده ۵ ارجاع می شود. طرحی كه در آن الگوی سكونتی برای این محله تعریف می شود كه به شكلی مكمل خدمات گردشگری به زائرین باشد و تسهیلات ویژه ای برای سازنده ها در نظر گرفته می شود كه اجبار آوری، تبعیت از این الگو و تحقق پذیری طرح را در محل ضمانت كند.
به گزارش الف دانلود به نقل از ایسنا، فرهاد افشار، شهردار منطقه ۲۰ درباره طرح توسعه و ساماندهی پیرامون حرم حضرت عبدالعظیم حسنی شهر ری اظهار داشت: در اینباره پهنه کلان ۲۰۰ هکتاری پیرامون حرم حضرت عبدالعظیم وجود دارد که در چارچوب طرح تفصیلی بعنوان پهنه S۲۲۲ در نظر گرفته شده که در اینباره بازبینی هایی صورت گرفته و ظرف روزهای آتی کارهای مطالعاتی آن انجام می شود و به پیش کمیسیون کمیسیون ماده ۵ ارجاع می شود و در نهایت مصوبه کمیسیون ماده پنج تکلیف زمین های این قسمت از شهر را مشخص خواهد نمود.
او با اشاره به اینکه قسمت اعظم مشکلاتی که مردم بخصوص در محله هاشم آباد با آن روبرو هستند، در این صورت مرتفع خواهد شد، اضافه کرد: یکی از مشکلاتی که طولانی شدن بازنگری طرح تفصیلی و مطالعات اولیه تهیه این طرح به وجود آورد، بحث محله هاشم آباد بود که در قسمتی از منازل مسکونی که در ضلع شرق حرم به توسعه فضای سبز اختصاص داده شده بود، وضعیت موجود با فضای ترسیم شده مغایرت داشت که اصلاحات انجام شده سبب می شود که وضعیت منازل مسکونی هاشم آباد تعیین تکلیف شود.
افشار با اشاره به اینکه در دل همین طرح قطعه زمین ۱۵ هکتاری «نفرآباد» وجود دارد که در سالهای گذشته با رویکردهای مختلف به آن نگاه شده، افزود: با عنایت به اهمیت وجود چشم ناظر و بحث سکونت در ارتقای امنیت پیرامون مراکز زیارتی، در ابتدای ورود به منطقه ۲۰ از معاونت شهرسازی و معماری شهرداری درخواست شد که برای این محل ساختار جدیدی که سکونت را بعنوان چشم انداز ترسیم می کند، تعریف شود که مورد موافقت قرار گرفت.
او اضافه کرد: مشاوری در این راستا تعیین شد و کارهای سازمان فضایی و تعیین ساختار محله به اتمام رسید و باید در چارچوب طرح ساماندهی محل به کمیسیون ماده ۵ ارجاع شود. در همین راستا در حین کار بحثی از سوی معاون شهرسازی و معماری عنوان شد در خصوص اینکه با عنایت به جایگاه تاریخی و قدمتی که این محل دارد باید یک الگوی سکونتی برای اینجا تعریف شود که به شکلی مکمل خدمات گردشگری به زائرین باشد.
او انجام این مراحل را سبب طولانی شدن کار دانست و اضافه کرد: در جلسه ای که در سازمان نوسازی برگزار شد، مشاور مربوطه الگوی ساخت را پیشبینی و تعریف کرد اما مشکلی که در بحث ارسال این طرح به کمیسیون ماده 5 وجود دارد تحقق پذیری این الگوی ساخت در محله است که مستلزم این است که تسهیلات ویژه ای برای سازنده ها در نظر گرفته شود که اجبار آوری، تبعیت از این الگو و تحقق پذیری طرح را در محل ضمانت کند. ظرف چند هفته آینده این ضوابط و تسهیلات در چارچوب پیوست های این طرح توسط سازمان نوسازی تهیه و به بعد از آن تصویب طرح و ابلاغش صورت خواهد گرفت.
شهردار منطقه ۲۰ درباره تملک دندانه ای بعضی از املاک این محله توسط شهرداری در سال های گذشته که سبب ناهنجاری های اجتماعی شده، خاطرنشان کرد: ۴.۳ هکتار از ۱۵ هکتاری که در چارچوب منازل مسکونی وجود دارد توسط شهرداری تملک شد. یک هکتار از این ۴.۳ هکتار به دو کاربری فضای سبز و ورزشی اختصاص پیدا کرده و بقیه این زمین ها به صورت قطعات پراکنده در محل است که تا زمان تعیین تکلیف طرح تفصیلی کار خاصی در مورد آن نمی توان انجام داد.
وی در خاتمه پهنای مسکونی محله را ۵۰۰ واحد برشمرد و اظهار داشت: مشکل اصلی این محل این است که عمده این ساکنان را افرادی می سازند که مستاجر و کارگران مهاجر واحدهای زمین های کشاورزی هستند و حس تعلق محله ای ندارند. باید با تغییر این طرح تفصیلی و ایجاد بستر لازم کیفیت محلی را ارتقا پیدا کند و به دنبال آن استقرار ساکنان، این معضلات را حل کند. البته این مرحله شاید به واسطه عدم توجه در ۱۵ سال قبل سرعت لازم را نداشته اما با تعیین تکلیف این محله، شاهد برگشت جمعیت به آن و رفع مشکلات اجتماعی که به واسطه تملک دندانه ای بوجود آمده است، خواهیم بود.
برپایه گزارش شهرنوشت، در معرفی و شناخت پهنه های طرح تفصیلی S نماد پهنه کلان فعالیت(اداری/تجاری) است و S۲۲۲ نماد عملکرد در مقیاس منطقه ای و محله ای بوده که بر مبنای دستورالعمل اجرایی با طرح های موضعی ویژه و بعد از تصویب کمیسیون ماده پنج قابل قابل اجرا می باشد.
این پست الف دانلود را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات خوانندگان الف دانلود در مورد این مطلب