رئیس كنفدراسیون صادرات ایران مطرح كرد

راهکارهایی برای رفع موانع صادراتی در سال 1403

راهکارهایی برای رفع موانع صادراتی در سال 1403

به گزارش الف دانلود، رئیس کنفدراسیون صادرات ایران، در یادداشتی به علل تراز تجاری منفی ۱۵ میلیارد دلاری اشاره و اظهار امیدواری کرده که در سال ۱۴۰۳ با بازبینی در سیاست های گذشته و صدمه شناسی آمارهای صادراتی، علل عمده کاهش صادرات را شناسایی و با رفع آن، صادرات به نقطه مطلوبی برسد.


به گزارش الف دانلود به نقل از ایسنا، محمد لاهوتی در این یادداشت نوشته که سال ۱۴۰۲ با مشقات زیادی در حوزه تجارت خارجی بخصوص برای صادرکنندگان سپری شد و باوجود این که تلاشهای زیادی در حوزه صادرات از جانب آنها و برخی ارکان دولت برای رشد صادرات صورت گرفت، اما تراز تجاری کشور در ۱۱ ماهه ۱۵ میلیارد دلار منفی شد.
بر این اساس، پیشبینی اینست در انتهای سال ۱۴۰۲ تراز تجاری منفی از مرز ۱۵ میلیارد دلار عبور کند. دراین میان، علل گوناگونی را میتوان برای این تراز تجاری منفی برشمرد؛ به این معنا که وضع عوارض صادراتی، دریافت مالیات علی الحساب از برخی کالاهای صادراتی، عدم استرداد بموقع مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگان و هم تشدید کمبود نقدینگی واحدهای تولیدی- صادراتی همچون عوامل موثر بر تراز تجاری منفی هستند.
همینطور به قول وی همچون عوامل تشدیدکننده تراز تجاری منفی را میتوان مشکلات موجود در بازار عراق در حوزه ارز و تفاوت نرخ ارز پرداختی برای خرید کالاهای ایرانی از جانب خریداران عراقی دانست؛ به نحوی که وقوع این چنین دلایلی تراز تجاری را منفی کرده است.
لاهوتی در ادامه اظهار امیدواری کرده که دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۳ با بازبینی در سیاست های گذشته و صدمه شناسی آمارهای صادراتی، علل عمده کاهش صادرات را شناسایی و با رفع آن، صادرات را به نقطه مطلوبی برساند.
از طرفی به قول او در حوزه بازگشت ارز حاصل از صادرات و واگذاری کوتاژهای صادراتی که چالش اثرگذار بر کاهش صادرات است، دولت باید اجازه دهد صادرکنندگان در حوزه محصولات کشاورزی و برخی کالاهای صنعتی که از انرژی ارزان برای تولید محصولات خود استفاده نمی کنند، بتوانند ارز خویش را با نرخ توافقی به واردکنندگان واگذار کنند. در واقع صادرکنندگان باید اجازه داشته باشند در داخل با فروش ارز خود به واردکنندگان، تأمین ارز کالاهای مورد نیاز کشور را تسهیل کرده، فشار را بر سامانه نیما کم کرده و فاصله نرخ ارز آزاد و نیما را کاهش دهند. دراین میان، باوجود این که برخی مقامات دولتی نرخ ارز آزاد را قبول ندارند؛ اما این فاصله تأثیر خویش را بر بازار بر روی قیمت تمام شده به جای خواهد گذاشت و بهتر است دولت مکانیزمی برای کم کردن فاصله این دو نرخ در نظر بگیرند.
لاهوتی در پایان، با آرزوی موفقیت برای تمامی صادرکنندگان در سال ۱۴۰۳، گفته که این امیدواری وجود دارد تا با افزایش صادرات و جدیت صادرکنندگان تراز تجاریزمنفی از بین برود؛ هر چند تحقق این مهم با اهتمام و جدیت صادرکنندگان و حمایت و تسهیل گری دولت امکان پذیر خواهد بود.




منبع:

1403/01/01
13:41:13
0.0 / 5
178
تگهای خبر: محصولات
این پست الف دانلود را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات خوانندگان الف دانلود در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
الف دانلود