با چاقی ناشی از خانه نشینی در ایام كرونایی چه كنیم؟

با چاقی ناشی از خانه نشینی در ایام كرونایی چه كنیم؟

۱۹ یك بیماری عفونی مسری است كه توسط یك كرونا ویروس جدید ایجاد می شود. هم اكنون دارو یا واكسنی برای این بیماری وجود ندارد ازاین رو در نبود درمان اختصاصی برای آن اهمیت رعایت بهداشت فردی و اجتماعی تنها چاره مقابله با این بیماری به حساب می آید.



به گزارش الف دانلود به نقل از ایسنا، در شرایط کنونی که شاهد شیوع جهانی کرونا هستیم، نیاز است چند نکته در رابطه با تغذیه که سبب نگرانی عمده در سطوح ملی و بین المللی شده است و امنیت غذا و تغذیه را به خطر می اندازد، بیشتر مورد توجه افراد قرار گیرد.

با توجه به شرایط فاصله گذاری اجتماعی و خانه نشینی نگرانی از افزایش وزن به دنبال کاهش فعالیت فیزیکی و افزایش مصرف تنقلات بسیار بالا رفته است. چاقی و افزایش وزن از عوامل مهم مبتلا شدن به بیماری های غیرواگیر مانند دیابت و پرفشاری خون و... است که مبتلا شدن به این بیماری ها فرد را در مقابل بیماری کووید -۱۹ صدمه پذیرتر می کند. نیاز هست در کنار رعایت سفارش های بهداشتی و در خانه ماندن، مراقب فعالیت فیزیکی خود باشیم و جهت جلوگیری از مبتلا شدن به اضافه وزن و چاقی توجه بیشتری به کاهش دریافت مواد پرکالری مثل نوشیدنی های شیرین، قند و شکر، انواع کیک ها و غذاهای سرخ شده بکنیم.

از طرفی نگرانی از انتقال بیماری کووید- ۱۹ از راه مواد غذایی می تواند سبب تغییر الگوی غذایی افراد شود و مردم به سمت غذاهای بسته بندی شده روی بیاورند و یا مواد غذایی مفیدی مثل میوه و سبزی ها را از سفره خود حذف نمایند که می تواند دریافت ویتامین ها و مواد معدنی را کم کند و سیستم ایمنی افراد را تضعیف کند. در این صورت افراد در مقابل بیماری کووید- ۱۹ صدمه پذیرتر می شوند. با عنایت به این که مدت زمان درگیری جامعه با این ویروس ناشناخته است، این مساله در دراز مدت می تواند سبب تغییر عادات و الگوی غذایی افراد شود ازاین رو سفارش می شود افراد با رعایت اصول بهداشتی و نحوه صحیح شست و شوی میوه و سبزی ها به سمت حذف این گروه از مواد غذایی نروند.

موضوع مهم دیگر که در این شرایط باید نسبت به آن آگاه بود، گسترش اطلاعات نادرست تغذیه ای است. گسترش اطلاعات نادرست در همه زمینه ها وجود دارد اما در شرایط کنونی اشاعه اطلاعات نادرست درباره بیماری کووید- ۱۹ به معضلی در دنیا تبدیل گشته است که در ارتباط با تغذیه می تواند سبب حذف بعضی از گروه های غذایی و افزایش غیرضروری بعضی از اقلام غذایی و افزایش قیمت ها آنها در بازار شود یا بر اثر اطلاعات نادرست، مردم به مصرف بی رویه بعضی از مکمل های غذایی روی آورده که علاوه بر هزینه بر بودن، می تواند سلامتی افراد را به خطر اندازد.

گسترش اطلاعات نادرست در کنار مشکلات سلامتی که می تواند ایجاد کند، سلامت روانی افراد را هم مورد مخاطره قرار می دهد. سفارش می شود مردم اطلاعات مربوط به سلامت را از سایت های مورد تایید وزارت بهداشت دریافت نمایند و در این حوزه به اطلاعات هر کانال و گروه مجازی اعتماد نکنند. جدید ترین اطلاعات درباره طغیان بیماری کووید-۱۹ را می توان از راه وبسایت های سازمان جهانی بهداشت، وزارت بهداشت کشور و مسؤلان بهداشت عمومی کشور یا محل زندگی خود به دست آورد.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با این که کووید- ۱۹ یک بیماری واگیر است، اما افراد مبتلا به بیماری های غیرواگیر مثل دیابت، پرفشاری خون، سرطان و... و. بیشتر در معرض خطر هستند. پس همچنان در همه گیری کووید -۱۹ توجه به کنترل و جلوگیری از بیماری های غیرواگیر باید مورد توجه قرار گیرد. تغذیه سالم یک فاکتور مهم کنترل بیماری های غیرواگیر و تقویت سیستم ایمنی است که در شرایط همه گیری کووید- ۱۹ احتیاج به توجه بیشتر دارد ازاین رو همچنان در کنار رعایت اصول تغذیه ای، مواظب وزن خود باشید و اطلاعات تغذیه ای را از سایت های معتبر دریافت کنید.





منبع:

1399/06/08
14:00:35
5.0 / 5
1082
تگهای خبر: سازمان , سایت , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
الف دانلود