عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای مطرح كرد
مشكلات بخش خصوصی با شیوع ویروس كرونا
به گزارش الف دانلود عضو سازمان نظام صنفی كامپیوتری با انتقاد از تصمیمات خلق الساعه و تصمیم گیری های بدون مشورت با بخش خصوصی و مشكلات شركتها با شیوع كروناگفت: از شروع سال تا اختتام فروردین ماه، به سبب مصوبه ستاد ملی مبارزه با كرونا فعالیت شركتها تعطیل بود، بعد از آن تا تیرماه اصلا ارزی به این حوزه تخصیص داده نشد، برای اینكه فاوا را جزو كالاهای لوكس در نظر می گرفتند. از تیر به بعد هم به صورت قطره چكانی و با ارقام نجومی، ارز در قبال صادرات تخصیص دادند كه مشكلات خاص خودرا داشت.
احسان زرین بخش در گفت و گو با ایسنا، با اعلان اینکه در سال 1399 علاوه بر مشکلات تحریمی و افزایش نرخ ارز، عملا امکان پیش بینی و برنامه ریزی حتی برای کوتاه مدت هم وجود نداشته، اظهار داشت: سازمان نظام صنفی کامپیوتری به همراه سندیکای صنعت مخابرات ایران و اتحادیه صادرکنندگان خدمات مهندسی، مشاوران و پیمانکاران صنعت مخابرات ایران(مپتا)، کمیته ای به نام سنا ایجاد کردند به جهت اینکه روی نقاط قوت سه تشکل که بسیار هم زیاد بود متمرکز شوند و از این پتانسیل برای حفظ حیات شرکت هایی که در معرض ورشکستی هستند و از بین بردن موانع و مشکلات، استفاده کنند.
وی افزود: قبل از این در جلسات با دولت، اگر در جلسه ای تولیدکننده ها حضور داشتند، گفته می شد که به سبب ظرفیت محدود تولید حتما می بایست واردات صورت گیرد، از آن سو به واردکنندگان می گفتند که درصورت تسهیل شرایط برای آنها، تولیدکنندگان نگران می شوند و باید پشتیبانی از تولید داخل اتفاق بیفتد. درواقع فضایی این بین به وجود آمده بود که گاهی دولتی ها مسئولیت نمی پذیرفتند. تشکیل کمیته سنا موجب شد بهانه ها از همه گرفته شود، برای اینکه نماینده حوزه های مختلف در جلسات حاضر می شدند و مواضع به صورت شفاف اعلام می شد.
دبیر کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی کامپیوتری افزود: این موجب شد جلسات مختلفی با وزارت صمت، شورای عالی فضای مجازی و وزارت ارتباطات برای حل مشکلات حوزه فاوا، تامین ارز، تسهیل در تامین تجهیزات و سایر موارد اجرا شود و تا کنون هم اتفاقات خوبی افتاده است. همچون اینکه بوسیله سازمان برنامه و بودجه درباب تعدیل ریالی و زمانی قراردادهای حوزه فاوا در حال برگزاری جلسات هستیم، تا شرکت هایی که در این بازه زمانی نتوانستند به سبب جهش ارز، تجهیزات را تحویل دهند و یا با ضرر مواجه گشتند، ضمانت نامه هایشان ضبط نشود و جریمه تاخیر برایشان در نظر گرفته نشود.
پتانسیل بخش خصوصی باید به رسمیت شناخته شود
زرین بخش با اعلان اینکه تمامی اتفاقاتی که در سال 1399 افتاد، از نظر بخش خصوصی فورس ماژور بود، اما این شرایط برای حوزه فناوری اطلاعات اعلام نشد و بنا بر این ما تصمیم گرفتیم اقدامات لازم را انجام دهیم. کمیسیون شبکه سازمان نصر برای فرهنگ سازی در حوزه فاوا، چندین کلیپ تهیه و منتشر نمود که درباب اهمیت فاوا صحبت می کرد. چیزی که ما در کشور کم داریم و باید به آن پرداخته شود این است که با نگاه هم افزایی و به رسمیت شناختن پتانسیل بخش خصوصی، این روند را ادامه دهیم و تهدیدها را به فرصت تبدیل نماییم.
وی با اعلان اینکه بخش خصوصی هم نسبت به شرایط آگاه است، اظهار داشت: ما می دانیم دسترسی ما به منابع ارزی محدود است. اما اگر بخواهند ضمانت نامه شرکت هایی که هیچ قصوری نداشتند را ضبط کنند، یا وقتی یک قرارداد با قیمت ارز ۱۲ هزار تومان بسته می شود و زمانی که پیمانکار می خواهد برای انجام تعهدات خود ارز را خریداری و حواله کند، قیمت ارز بیش از دو برابر شده، مشکلاتی است که باید در داخل رفع گردد. در این شرایط، دستگاه اجرائی که در انتهای این مسیر دارد و از تجهیزات استفاده می نماید باید تعدیل را بپذیرد.
دبیر کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی کامپیوتری افزود: هم اکنون مشکل عمده شرکتها این است که بدنه دولت و شرکت های خصولتی تعدیل را نمی پذیرند. بعضی می گویند ما خصوصی هستیم و این بخشنامه برای شرکت های دولتی است و حتی زمانی که از آنها می خواهیم برمبنای مصوبه هیات مدیره خود عمل کنند، می گویند سازمان بازرسی روی ما نظارت دارد و به ما خرده می گیرد. منظور ما از حمایت داخلی همین موارد است. درواقع ما می خواهیم بجای حمایت، مرزها شفاف شود و اینکه بدانیم چه شرکت هایی در چه موقعیتی قرار دارند.
مشکلات شرکت های فناوری با شیوع کرونا
زرین بخش با اشاره به مشکلات شرکتها با شیوع ویروس کرونا اظهار نمود: از شروع سال تا اختتام فروردین ماه، به سبب مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا فعالیت شرکتها تعطیل بود، بعد از آن تا تیرماه اصلا ارزی به این حوزه تخصیص داده نشد، برای اینکه فاوا را جزو کالاهای لوکس در نظر می گرفتند. از تیر به بعد هم به صورت قطره چکانی و با ارقام نجومی، ارز در قبال صادرات تخصیص دادند که مشکلات خاص خودرا داشت.
وی افزود: از طرفی در صورتیکه در این پنج ماه شرکتها هیچ فعالیتی انجام ندادند، بانک مرکزی هم هیچ مستنداتی به شرکتها نمی دهد که ارزی به آنها تخصیص داده نشده است و کارفرمای دولتی هم با وجود اینکه این شرایط را می داند، از شرکتها درخواست مستندات می کند. اینها همه قسمتی از مشکلات داخلی است.
عضو سازمان نظام صنفی کامپیوتری با اعلان اینکه کرونا اولویت های ما را تغییرداد، اظهار داشت: زمانی مشکلات تایید نمونه در واردات را داشتیم که مراحل انتهایی ترخیص را در سازمان تنظیم مقررات طی می کرد، اما حالا معضلات به حدی شده که فقط بحث حیات شرکتها و انجام پروژه های حیاتی کشور مطرح است. با وجود همه این معضلات ما در بخش خصوصی یاد گرفتیم که می بایست همه تلاشمان را بکنیم.
نقش شبکه های اجتماعی در انتقال اطلاعات
زرین بخش اشاره کرد: در یک بازه زمانی، بعضی از مسئولان با تکنولوژی و شبکه های اجتماعی مخالف بودند، اما حالا بخش عمده ای از اطلاعات بوسیله شبکه های اجتماعی منتقل می شود. زمانی اطلاعات بوسیله فکس منتقل می شد، بعد از آن ایمیل آمد و الان خیلی ها ایمیل را هم زمان بر و کند می دانند و ارتباطات غالبا در بستر شبکه های اجتماعی انجام می شود. این همان چیزی است که یا ما باید بپذیریم و یا بعد از مدتی چه بخواهیم و چه نخواهیم، تکنولوژی ما را قانع خواهدنمود. تصمیم گیران دولتی هم یا قانع می شوند و یا شرایط به شکلی پیش خواهد رفت که ناچار می شوند این مسائل را بپذیرند.
وی درباره تصور بخش دولتی از لوکس بودن کالاهای آیتی بیان کرد: به جهت اینکه اولویت کالا و خدماتی را در کشور بسنجیم، ابتدایی ترین روش این است که ببینیم با حذف آن، چه اتفاقی پیش می آید. ما به بانک مرکزی و وزارت صمت اعلام کردیم در نظر بگیرند اگر تجهیزاتی که از آن بهره برداری می کنند و یا حتی تراکنش بانکی که بر بستر اینترنت و فاوا اتفاق می افتد، تنها ۲۴ ساعت متوقف شود، در این شرایط چه وضعیتی در کشور پیش می آید؟
دبیر کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی کامپیوتری افزود: درباب اهمیت فاوا نکته دیگر اینکه در بلایای طبیعی مانند زلزله و سیل، ابتدا نیروهای امدادی وضعیت را رصد می کنند و بعد از آن، وزیر ارتباطات توییت می کند و اطلاع رسانی می شود که وضعیت ارتباطات چگونه است و تا چه اندازه شبکه ارتباطی پایدار می باشد. همین دو مورد به وضوح نشان میدهد که کالاهای آی تی لوکس نیستند، اما کسانی که باید تصمیم بگیرند گوش شنوایی ندارد.
اهمیت تصمیم گیری برمبنای خرد جمعی
زرین بخش درباره تاثیر عوامل خارجی و انتخابات امریکا بر شرایط داخلی ایران بیان کرد: ما باید بپذیریم همانطور که اتفاقات در کشور ما بر کشورهای دیگر اثر می گذارد، این اتفاق روند معکوس هم خواهد داشت. اینکه چه کسی بعنوان رئیس جمهوری در کشور دیگر انتخاب می شود شاید مهم باشد، اما مهم تر این است که ما اینجا برمبنای چه خرد جمعی و پتانسیلی بخواهیم تصمیم گیری نماییم. اگر قرار باشد تصمیمات ما بدون برنامه باشد، تفاوتی نمی کند که چه کسی در کشورهای دیگر بر سر کار بیاید.
وی با اعلان اینکه ما باید برای حل یک مشکل، قبل از همه چیز صورت مساله را دقیق مشخص نماییم و نقاط ضعف و قوت خودرا بشناسیم، اظهار داشت: حوزه آی تی در کشور ما از اول انقلاب تا کنون تحریم بوده، درست است که در یکی دو سال قبل اوضاع خیلی دشوارتر شده، اما آنچه اهمیت دارد، تصمیمات کلانی است که در سطح کشور گرفته می شود و اینکه ما بخواهیم در قبال اتفاقاتی که خارج از کشور می افتد، چه تصمیماتی بگیریم.
عضو سازمان نظام صنفی کامپیوتری اشاره کرد: ما بعنوان کسانی که در این کشور و برای این کشور فعالیت می نماییم، خواسته مان این است که در داخل تصمیمات خلق الساعه نگیرند. برخی این مساله را مطرح می کنند که دولت باید با بخش خصوصی درباب تصمیماتی که می گیرد مشورت کند، اما مساله اینجاست که دولت باید تصمیم گیری را به صورت کامل در اختیار بخش خصوصی قرار دهد. در وضعیت تحریمی که درآمدهای ارزی کم شده و بخش خصوصی هزینه های کشور را می دهد، طبیعی است که تشکل هایی که اعضای آن هزینه ها را پرداخت می کند، باید تصمیم بگیرند.
زرین بخش در آخر اظهار داشت: اگر با انتخابات سازمان نظام صنفی، افراد مستقل دردآشنا و کسانی که زیر و بم کار را می شناسند، وارد سازمان نصر شوند، می توان مسیر را پرشتاب تر طی کرد. ما حالا در میانه یک نبرد تمام عیار هستیم و نمی توانیم در این وضعیت، افراد ناآگاه به وضعیت جنگی را در مسند کار قرار دهیم و از آنها بخواهیم که موارد را پیگیری کنند. کسانی باید در صنف حضور داشته باشند که بدانند عقبه بخش خصوصی چه بوده، این حوزه چه پتانسیل و چه نقاط ضعف و قوتی دارد و برمبنای آن مطالبات را پیگیری کنند.
منبع: alefdownload.ir
این پست الف دانلود را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات خوانندگان الف دانلود در مورد این مطلب