رییس سازمان دامپزشكی تاكید كرد؛

افزایش بیماری های نوظهور تهدیدی برای انسان و حیات وحش

افزایش بیماری های نوظهور تهدیدی برای انسان و حیات وحش

به گزارش الف دانلود رئیس سازمان دامپزشكی با اشاره به افزایش بیماری های نوظهور، اشاره كرد: این مساله مهمی است كه تهدیدی برای سلامت انسان و حیات وحش به حساب می آید بدین سبب توسعه همكاری میان نهادهای مرتبط را بیشتر از پیش می طلبد.


علیرضا رفیعی پور روز سه شنبه در كنگره ملی حفاظت و بیماری های حیات وحش با تاكید بر چالش ها، نیازها و راهكارهای حفاظت و نقش آن در سلامت واحد، اضافه كرد: از زمان ورود دامپزشكی هم در بخش بین المللی و هم ملی به مبحث حیات وحش زمان زیادی نمی گذرد بدین سبب كارهای زیادی برای انجام دادن در پیش داریم.
وی گفت: وزرارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان دامپزشكی می توانند در كنار هم كارهای زیادی از لحاظ ملی، استانی، منطقه ای و بین المللی در بخش های مختلف حفاظت و بیماری های حیات وحش انجام دهند.
وی به اقدامات انجام شده در سطح بین المللی اشاره نمود و اظهار داشت: سازمان بهداشت جهانی دام در سال ۲۰۰۸ كارگروه دائمی بیماری های حیات وحش را تشكیل داد؛ در سال ۲۰۰۹ بخشنامه ای به كشورهای عضو ابلاغ نمود و در آن بر توجه به بیماری های حیات وحش اصرار كرد.
رفیعی پور گفت: برای سازمان دامپزشكی كشور وظایفی در نظر گرفته شده كه ایجاد شبكه هایی از متخصصان حیات وحش، برقراری ارتباط با مراجع ذیصلاح حیات وحش، دریافت گزارشهای در رابطه با حیات وحش و ارسال گزارش به سازمان بهداشت جهانی دام بعضی از آنهاست كه در این سازمان انجام می شود.
وی با اشاره به اینكه سازمان دامپزشكی فقط عضو فعال سازمان بهداشت جهانی دام نیست، اظهار داشت: به دنبال این هستیم كه برای بهداشت عمومی فعالیت های گسترده تری با سازمان حفاظت محیط زیست و دیگر ذینفعان داشته باشیم كه در این راستا كارهایی همچون عقد تفاهم نامه با سازمان محیط زیست، تشكیل كمیته ملی حیات وحش، تدوین دستورالعمل در رابطه با حوزه حیات وحش و تدوین دستورالعمل مراكز حیات وحش بعضی از آنهاست.
رییس سازمان دامپزشكی اضافه كرد: ششمین انقراض گونه های جانوری در شرف وقوع است و این می تواند زنگ خطری برای حیات وحش باشد بدین سبب باید همكاری ها بیشتر و عمیق تر شود، همین طور حیات وحش مخزن بیماری های حیوانات اهلی است و تاثیر آن بر زندگی و سلامت انسان اهمیت فراوانی دارد بدین سبب می طلبد كه تمام دستگاه های ذیربط در كنار هم با جدیت كار كنند.
وی اشاره كرد: تشخیص بموقع بیماری ها هم در نجات حیوانات و هم انسان موضوعی غیر قابل اجتناب است و باید تمام دستگاه ها جدی به آن بپردازند، به سبب ماهیت حیات وحش همواره با چالش های زیادی مواجه هستیم و چون هم محصولات و هم تجارت دام های اهلی به نفع انسان بوده بدین جهت طی سال های گذشته تمام امكانات به حیوانات اهلی اختصاص یافت و این خود یك چالش است چون نباید تمام امكانات به یك بخش سوق داده می شد و اساسا نیز منابع ملی كه به محیط زیست اختصاص یافته نیز كافی نیست.
رفیعی پور اظهار داشت: گزارش دهی درباره بیماری های موثر بر تجارت و اقتصاد كشورها، محدودیت قانونی دارد و فقط مختص كشور ما نیست بلكه كشورهایی مانند تركیه نیز این محدودیت را دارند، در واقع اطلاعاتی كه باید در این زمینه انتقال یابد معمولا با موانع قانونی، تكنیكی و اجرایی مواجه می باشد.
نخستین كنگره ملی حفاظت و بیماری های حیات وحش با تاكید بر چالش ها، نیازها و راهكارهای حفاظت و نقش آن در سلامت واحد امروز با حضور عیسی كلانتری معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، علیرضا رفیعی پور رئیس سازمان دامپزشكی، قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی در سازمان حفاظت محیط زیست شروع به كار كرد و تا فردا ۶ آذرماه ادامه دارد.





منبع:

1398/09/05
20:40:04
5.0 / 5
4145
تگهای خبر: دستگاه , سازمان , محصولات , هاست
این پست الف دانلود را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات خوانندگان الف دانلود در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
الف دانلود