عامل افت کیفیت ارتباطات تلفن همراه مشخص شد
مدیرکل نظارت بر طیف رگولاتوری اعلام کرد تداخلات رادیویی یکی از عوامل موثر افت در کیفیت ارتباط مشترکین تلفن همراه و بیشترین عامل تداخل مربوط به تکرارکننده های بدون مجوز تلفن هم راه است.
به گزارش الف دانلود به نقل از ایسنا، آنطور که کارشناسان اعلام می کنند، بیش از یک سوم تداخلات اپراتورهای تلفن همراه مربوط به تکرارکننده های غیرمجاز می باشد. کاربران در بعضی مناطق به علت عدم پوشش دهی تلفن همراه، مبادرت به تهیه و نصب تکرارکننده های تلفن همراه از مبادی بدون مجوز و غیرمرتبط می کنند. این مساله نه فقط مشکل را حل نمی کند بلکه بعضاً موجب ایجاد اختلال در سایر فرستنده ها و کاهش و یا قطع سرویس در مناطق دیگر نیز می شود.
از طرف دیگر تشعشعات ناشی از این دستگاهها به علت غیر استاندارد بودن می تواند موجبات اثرات مضر برای مردم شود. بنا بر این کاربران تلفن همراه درصورت عدم پوشش و آنتن دهی شبکه باید با هماهنگی اپراتور مربوطه و باتوجه به مصوبه CRA-DEC۵۰۰۹-۱، درصورت لزوم مبادرت به تهیه و نصب تکرارکننده استاندارد و مجاز کنند تا با مشکلات بعدی نظیر توقیف دستگاهها توسط ماموران این سازمان مواجه نشوند.
در این راستا به نقل از رگولاتوری، عظیم فرد در نشست کمیته پایش کیفیت اینترنت با حضور رییس و معاونین رگولاتوری، مدیران عامل اپراتورهای سیار و شرکت ارتباطات زیرساخت، اشاره کرد: هم اکنون بیشترین تداخلات در باندهای فرکانسی ۹۰۰ و ۱۸۰۰ مگاهرتز و مربوط به تکرارکننده های بدون مجوز (repeater)، تقویت کننده های آنتن تلویزیون، رادیو شناسه (Radio Frequency Identification) و مسدودکننده ها است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون ۶۵ درصد از عوامل تداخل مربوط به تکرارکننده های غیرمجاز می باشد، اضافه کرد: تجهیزات تکرارکننده در خیلی از نقاط بعنوان راهکاری برای رفع مشکلات عدم پوشش تلفن همراه استفاده می شود اما اغلب این تجهیزات، بدون مجوز بوده و استفاده از آن تا شعاع چندصد متری موجب ایجاد تداخل و افت کیفیت ارتباط مشترکین می شود.
مدیرکل نظارت بر طیف رگولاتوری درباره اقدامات رگولاتوری برای رفع تداخلات داخلی اظهار داشت: باتوجه به پایش و مانیتورینگ آنلاین و میدانی بوسیله ماشین های پایش در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی، نقاط دارای تداخل فرکانسی شناسائی شده و بعد از آن تجهیزاتی که عامل تداخل فرکانسی هستند جمع آوری و ضبط می شوند.
فرد اظهار نمود: در ۹ ماهه سال جاری ۳۱۷۵ مورد تداخلات تلفن همراه در سامانه تداخلات رگولاتوری ثبت شده است که ۱۶۱۳ مورد مربوط به تداخل با شبکه همراه اول و ۹۲۰ مورد مربوط به تداخل با شبکه ایرانسل بوده و در مجموع ۱۰۲۰ مورد آن رفع شده است.
وی با اشاره به اینکه بیشترین عامل تداخلات، تکرارکننده های بدون مجوز هستند، اشاره کرد: در بعضی از نقاط مشترکان حقیقی یا حقوقی برای رفع نیاز ارتباطی خود به علت پایین بودن قیمت از تجهیزات تکرارکننده بدون مجوز استفاده می نمایند در حالی که مشترکان می توانند مشکلات مربوط به نداشتن پوشش تلفن همراه در منطقه مورد نظرشان را بوسیله سامانه ثبت و پاسخگوئی به شکایات ۱۹۵، به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی یا اپراتوری که از آن سرویس دریافت می کنند اعلام کنند تا پیگیری لازم برای رفع آن صورت گیرد.
مدیرکل نظارت بر طیف رگولاتوری تداخلات بین المللی در باندهای فرکانسی مورد استفاده شبکه های اپراتوری را یکی دیگر از دلیلهای افت کیفیت ارتباط در نقاط مرزی اعلام نمود و اظهار داشت: ما با ۱۵ کشور مرز زمینی و دریایی داریم که تداخلات فرکانسی و سرریز سیگنال رادیوئی با آنها را در قالب تفاهم نامه های دو جانبه یا مقررات رادیویی بین المللی بررسی نموده و برای رفع آن اقدام می نماییم.
این پست الف دانلود را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات خوانندگان الف دانلود در مورد این مطلب