وزیر ارتباطات تاكید كرد

ثابت ماندن تعرفه ها، امکان توسعه را سلب کرده است

ثابت ماندن تعرفه ها، امکان توسعه را سلب کرده است

به گزارش الف دانلود وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلان اینکه از نمایندگان مجلس شورای اسلامی می خواهم در بررسی بودجه همراهی کنند تا موانعی که برای توسعه ارتباطات در کشور به وجود آمده بود، در بودجه 1401 تکرار نشود، اظهار داشت: مردم ما شایسته سرعت های چندصد مگابیتی هستند و لازمه اش این است که یا دولت سرمایه گذاری کند، یا اجازه دهد بخش خصوصی نفس بکشد و بتواند خودش را بازسازی کند.


به گزارش الف دانلود به نقل از ایسنا، عیسی زارع پور امروز در آیین بهره برداری از پروژه های شرکت مخابرات ایران، با اشاره به اینکه تنها راهکار مشکل اینترنت، توسعه ارتباطات ثابت است، اظهار داشت: در این پروژه مخابرات می تواند نقش کلیدی داشته باشد. مخابرات بعنوان یک سرمایه بزرگ ملی سر کار بیاید و نقش خودرا در این پروژه راهبردی و مهم ایفا کند. با ظرفیتی که در مخابرات وجود دارد، می توان با این مهم رسید اما لازمه اش این است که در مخابرات هم اتفاقاتی بیفتد.
وی با اشاره به تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ بیان کرد: از نمایندگان مجلس شورای اسلامی می خواهم که در بررسی بودجه همراهی کنند تا اتفاقاتی که در لایحه بودجه ۱۴۰۰ افتاد و موانعی برای توسعه ارتباطات در کشور ایجاد کرد، تکرار نشود. همچون عدم امکان اصلاح تعرفه ها. تنها حوزه ای که در طول این مدت امکان افزایش تعرفه را نداشت، ارتباطات بود. نیاز بیش از گذشته شده و هزینه ها به شدت افزوده شده و طبیعتا وقتی درآمد ثابت بماند یا حتی کاهش پیدا کند، توسعه مشکل پیدا می کند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: ما از نمایندگان خواهش کردیم که چنین احکامی در بودجه ۱۴۰۱ تکرار نشود و اجازه دهند که حوزه ارتباطات مسیر تخصصی و طبیعی خودرا طی نماید که ما شرمنده مردم نشویم و وضعیت ارتباطات از چیزی که هر روز کیفیتش کاسته می شود، تغییر کند. نگاه ما این است که سرعت دسترسی مردم به چندصد مگ برسد، مردم ما شایسته سرعت های بالا هستند، این لازمه اش این است که یا دولت دست در جیبش کرده و مبادرت به سرمایه گذاری کند، یا اجازه دهد بخش خصوصی نفس بکشد و بتواند خودش را بازسازی کند.
یکی از گام های بزرگ مخابرات، اجرائی کردن مصوبه بیت استریم است
زارع پور با اشاره به اینکه حالا رتبه ایران در زمینه ارتباطات ثابت حدود ۱۴۰ است و این روند اشتباه در ۱۰ سال قبل را نشان می دهد، اضافه کرد: مخابرات می تواند در این عرصه نقش کلیدی ایفا کرده و به بخش خصوصی نیز میدان دهد. یکی از گام های بزرگ مخابرات اجرائی کردن مصوبه بیت استریم است که قرارداد آن مدتهاست بسته شده و این یکی از ده ها نمونه ای است که مخابرات می تواند آنرا تا جایی پیش ببرد. باید موانع از سر راه شرکت مخابرات برداشته شود تا بتواند وظیفه ملی خودرا در قبال توسعه شبکه ملی اطلاعات ایفا کند.
وی افزود: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در کنار شرکت مخابرات است و هر کاری که نیاز باشد را انجام می دهد. امروز که ۲۰۰۰ میلیارد پروژه افتتاح می نماییم مردم باید شاهد افزایش فاکتورهای کیفی باشند وگرنه برگزاری جلسات و افتتاح اگر منجر به نتیجه نشود، تنها ایجاد زحمت است. نتیجه مطلوب زمانی به دست می آید که مردم بعد از افتتاح پروژه ها باید احساس رضایت کرده و گله و شکایت هایشان کمتر شود و مخابرات هم بواسطه اعتماد مردم می تواند کیفیت شبکه ارتباطی کشور را ارتقاء دهد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همین طور در سخنان خود با تاکید بر این که فناوری اطلاعات امروزه زندگی بشر را زیر و رو کرده و تصور زندگی بدون فناوری اطلاعات برای تمام مردم وحشتناک است، اظهار داشت: در چنین شرایطی راهبرد دولت مردمی و دولت تحول خواه سیزدهم این است که از این تکنولوژی بعنوان یک فرصت بهره برده و کارها را برای مردم تسهیل کند تا تحولی در شان مردم کشور رقم بزند. نگاه دولت سیزدهم نگاه فرصت ساز و ایجابی به حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
زارع پور با اشاره به اینکه زیرساخت شبکه ارتباطی کشور، شبکه ملی اطلاعات است، اضافه کرد: تکالیف کلانی از طرف مرکز ملی فضای مجازی در قالب سند معماری شبکه ملی اطلاعات اعلام شده که تحقق بیش از ۷۵ درصد آن به وزارت ارتباطات مربوط است. شبکه ملی اطلاعات دو بال دارد که بال نخست ایجاد شبکه پرسرعت و باکیفیت و امن در سراسر کشور است. در این شبکه باید شرایط طوری باشد که پیام های ما از بستر ارتباطی کشور خارج نشود و با استفاده از بستر ارتباطی خودمان به دست مخاطب برسد.
وی افزود: بال دیگر شبکه ملی اطلاعات، ارائه خدمات خوب بومی بر بستر شبکه است. تکالیف بسیار متنوعی در سند شبکه ملی اطلاعات برای وزارت ارتباطات پیش بینی شده تا هر آنچه که مردم نیاز دارند را به آنها ارائه نماییم. نخستین بخش این خدمات این است که ظرف مدت سه سال، تمام خدمات دولتی بصورت هوشمند در دسترس مردم قرار بگیرد. بخش دوم خدمات بخش خصوصی است و دسته سوم، خدمات پایه همچون موتورهای جست وجو و پیامرسان است. ما باید با ارائه این خدمات، طعم شیرین فناوری را به مردم بچشانیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: ما هر چقدر در کشور خدمات ارائه دهیم اما کیفیت اینترنت مناسب نباشد، کاری از پیش نخواهیم برد. برای تحقق تمامی اهداف گفته شده نیازمند توسعه مداوم ارتباطات در کشور هستیم و باید به سرعت عقب ماندگی شبکه پهن باند ثابت برطرف شود. هدف گذاری ما برای توسعه ارتباطات ثابت، راه اندازی ۲۰ میلیون پورت فیبرنوری است، برای اینکه فشار مضاعف بر شبکه ارتباطی کشور سبب شده کیفیت شبکه پهن باند سیار کاهش پیدا کند. مخابرات بعنوان یک سرمایه بزرگ ملی باید پای کار بیاید و نقش خودرا در تکمیل شبکه ملی اطلاعات ایفا کند.
طرح صیانت از ابتدا نباید رسانه ای می شد
زارع پور همین طور در حاشیه این مراسم و در جمع خبرنگاران، در پاسخ به سوال ایسنا درباره نظر این وزارتخانه درباره طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی اظهار داشت: ما بطور مفصل با نمایندگان مجلس تعامل داشته ایم. هم اکنون بررسی طرح صیانت در کمیسیون مشترک صورت خواهد گرفت و نظرات خودرا نیز اعلام نموده ایم. ما به دنبال اصلاح طرح صیانت هستیم. باتوجه به ظرفیت موجود در مجلس، معتقدم اتفاقات خوبی برای مردم رقم خورد. در عین ساماندهی فعالیت ها در فضای مجازی، نگرانی کسب وکارها و مردم درباب این طرح نیز برطرف شود.
وی اشاره کرد: مرجع تخصصی بررسی این طرح، مجلس شورای اسلامی ایران است و وزارت ارتباطات اصلاحات خودرا به همین مرجع داده است. اتفاقی که از نظرم از ابتدا اشتباه رخ داد، این بود که بحث را رسانه ای کردند. در صورتیکه این بحث باید در لایه نخبگانی حل شود، اما تبدیل به دغدغه و نگرانی برای تمام مردم شد. تاکید بر این است که بجای تلاطم های اجتماعی، بحث در فضای کارشناسی و نخبگانی بررسی شود تا مصوبه ای با اشکال شکل نگیرد. همین طور مهمست که منافع مردم، کسب وکارهای اینترنتی و فضای کلی مجازی کشور گرفتار مشکل نشود.
وزیر ارتباطات در پاسخ به این پرسش که چرا وزارت ارتباطات نسخه پیشنهادی خودرا رسما منتشر نکرده، اظهار داشت: نسخه پیشنهادی وزارت ارتباطات به مرجع رسیدگی به طرح یعنی مجلس شورای اسلامی ارسال شده است. البته هم اکنون تعداد نسخه های طرح به قدری زیاد شده که نمی دانم حالا درحال بررسی کدام یک هستند.
تشکیل کارگروهی جهت بررسی کیفیت اینترنت
زارع پور با اشاره به تلاش وزارت ارتباطات برای افزایش کیفیت اینترنت، اظهار داشت: جهت بررسی مسائل مربوط به کیفیت اینترنت، کارگروهی تشکیل شده و آنها را مامور کرده ایم تا در زمینه ارتباطات سیار و ثابت، نقاطی که نیاز به بهبود دارد را شناسایی کرده و مشکلات آنها را مرتفع کنند. پروژه هایی که امروز راه اندازی شد نیز می توانند کیفیت اینترنت را تا حدودی بالا ببرد. امیدواریم با این اقدامات مردم بهبود کیفیت اینترنت را ببینند.
وی درباره ارائه خدمات کاربردی بر بستر شبکه ملی اطلاعات، بیان کرد: راه اندازی خدمات پایه کاربردی باید با کمک بخش خصوصی صورت گیرد، چونکه دولت ظرفیت لازم برای این کار را ندارد. بخش خصوصی باید این اتفاق را رقم بزند. همانطور که شاهد می باشیم در زمینه خرید و فروش کالا و حمل و نقل بخش خصوصی آستین بالا زده و اتفاقات خوبی رخ داده است. در کارگروه خدمات شبکه ملی اطلاعات، مدلی را پیشنهاد کردیم تا برمبنای آن، تمام خدمات دولتی، عمومی، بخش خصوصی و پایه کاربردی با یک بار احراز هویت در اختیار مردم قرار بگیرند. پنجره هوشمند شبکه ملی اطلاعات یکی از اقداماتی است که در همین راستا صورت خواهد گرفت.
اختلال در شبکه های اجتماعی بدون دستور قضایی، مشمول جریمه است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوالی درباره اختلالی که اپراتورها در دسترسی به اپلیکیشن کلاب هاوس ایجاد کردند و حکم دیوان عدالت اداری، اظهار داشت: مصوبه درباره این پلت فرم نیست و هیات دولت مصوب کرده است هرگونه اختلال در شبکه های اجتماعی بدون دستور قضایی، مشمول جریمه است. این مسئله در دیوان عدالت اداری بررسی می ‎شود. اپراتورها به این حکم اعتراض کردند و درحال درنوردیدن مراحل قانونی هستند.
زارع پور افزود: ما به دنبال اعمال فشار غیرمنطقی بر اپراتورها نیستیم و هیچ اپراتوری حق ندارد سر خود بخواهد اعمال محدودیت برای هر پلت فرم یا مشترک داشته باشد. این یک قاعده است و ما با قاطعیت با آن برخورد می نماییم. اما از طرف دیگر نگاه سیاست زده به موضوعات این چنینی را در زمینه تخصصی ICT قبول نداریم و معتقدیم در مورد پلت فرم های فیلترشده، مسدودسازی باید صورت بگیرد.
تمرکزمان را بجای VDSL روی فیبر نوری گذاشته ایم
وی با اشاره به تصمیم برای پروژه VDSL باتوجه به برنامه ریزی این وزارتخانه برای توسعه فیبر نوری، بیان کرد: کمتر از ۱۰ درصد مشترکان اینترنت ثابت از سرویس VDSL استفاده می نمایند و این تکنولوژی در دنیا نیز کم کم به اختتام رسیده و کشورها به سمت فناوری های نوین می روند. بر این اساس ما نیز تمرکزمان را روی پرسرعت ترین تکنولوژی ارتباطات ثابت که همان فیبر است گذاشته ایم و می خواهیم، اما اگر در گام آخر فیبرکشی مشکلات فنی وجود داشت، از مسیر VDSL استفاده خواهیم کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همین طور درباره موضوع اصلاح تعرفه های حوزه ارتباطات بیان کرد: بحث اصلاح مدل اقتصادی در شبکه کشور در دست بررسی می باشد، اما موضوع این است که بر طبق بودجه سال ۱۴۰۰ وزارت ارتباطات اجازه هیچ نوع افزایش قیمتی در زمینه پهنای باند و اینترنت تا آخر سال نخواهد، اما ولی باتوجه به نرخ تورمی که در دوسال گذشته در کشور بوده حتما این تعرفه ها باید در سال آینده بازبینی شود وگرنه حوزه ICT کشور در بخش ارتباطات امکان سرمایه گذاری را از دست می دهد.
زارع پور افزود: طرح ما دراین زمینه ارائه شده و درحال بررسی است و رگولاتوری روی مدل اقتصادی کار می کنند که زنجیره تولید تا توزیع محتوا را در کشور در بر می گیرد و پیش بینی نماییم که هم حوزه ارتباطات و هم مردم از این اصلاح تعرفه سود ببرند. کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در مورد تعرفه قسمتی از خدمات تلفن ثابت تصمیماتی گرفته است که این مساله منوط به تأیید ستاد تنظیم بازار خواهد بود که اول سال بعد در مورد آن تصمیم گیری می شود.

ا



منبع:

1400/11/19
12:12:04
0.0 / 5
682
تگهای خبر: اپل , ارتباطات , ارتباطات سیار , ارتباطات و فناوری اطلاعات
این پست الف دانلود را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات خوانندگان الف دانلود در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
الف دانلود